Email: info@jeas.cz
Nonstop dispečink
724 096 663
Modernizací kotelen snižujeme spotřebu tepla ve školkách

Jablonecká energetická letos pokračuje v rekonstrukci kotelen v městských objektech. V létě prošly modernizací dožilé technologie v mateřských školách V. Nezvala a Jugoslávská, v bytovém domě Podhorská 20. Ještě na letošek se připravuje rekonstrukce kotelny v domě s pečovatelskou službou v Novoveské ulici. Celkové náklady na provedené práce ve výši 5 milionů korun kompletně hradí JE. 

Jedná se o další etapu plánovaných rekonstrukcí kotelen v městských objektech, které Jablonecká energetická v letech 2021 a 2022 odkoupila a převzala do své správy. Zavázala se je postupně na vlastní náklady zmodernizovat. Rekonstrukcí kotelny získají vyšší účinnost výroby, ale i dálkový dohled a přenos dat. To umožní efektivní řízení a provozování dle potřeb odběratelů.

„Některé kotelny v objektech města, které jsme odkoupili a převzali, jsou přes 20 let staré a v mnoha případech dožilé. Při modernizaci technologií posuzujeme v souladu s energetickou koncepcí města připojení k CZT, alternativní zdroje, nebo jako v tomto případě instalujeme kondenzační kotle s účinností výroby tepla vyšší až o 20 %. Tam, kde je to vhodné, přidáme tepelné čerpadlo na ohřev vody. Všechny modernizované kotelny odpovídají zavedenému standardu JE. Vybavili jsme je dálkovým automatickým odečtem energií, připojili na náš dispečink a zavedli energetický management, potvrzuje manažer obchodu a projektů Martin Kočí. Tepelné čerpadlo na ohřev teplé vody letos přibylo v kotelně mateřské školy v ulici V. Nezvala. 

Od roku 2021 prošlo rekonstrukcí 17 kotelen z celkového množství 39 převzatých. Vloni JE zrekonstruovala technologie v bytových domech v Rybářské ulici, v tribuně A na fotbalovém stadionu a v atletické hale na Střelnici. Modernizované jsou už také technologie v kině Junior a v knihovně, kde vznikly předávací stanice, a v sídle Červeného kříže nebo v sauně u přehrady. 

Sdílet tento článek
Zahajujeme topnou sezónu
Previous post
Začínáme topit!
📢 Ve čtvrtek 10. října mezi 8. a 15. hodinou bude mít pitná voda v potrubí nižší tlak. Čistíme nádrže v posilovací stanici a odstavujeme proto čerpadla.Týká se to těchto adres:▶️ Čelakovského 1, 3, 5, 7, 9▶️ DPS Palackého 63, 63🍀Děkujeme za pochopení! Děláme vše pro to, aby vám bylo doma dobře. ... See MoreSee Less
Zobrazit na Facebooku
🚁 Letečtí záchranáři Armády ČR na našem komíně v Jabloneckých Pasekách dnes nacvičovali záchranu osob z horního ochozu komína bývalé výtopny.Pokud jste neměli štěstí, tady máte video 👀👇👇👇🚁 ... See MoreSee Less
Zobrazit na Facebooku

10.10.2024 od 8:00 hod. do 15:00 hod. proběhne čištění nádrže v posilovací stanici a odstavení čerpadel. Dodávka pitné vody bude o sníženém výstupním tlaku v objektech Čelakovského 1,3,5,7,9 a DPS Palackého 63,65.

X